Fogamzásgátlás - Cukorbetegség, 42 év

Kérdés:  42 éves vagyok, inzulinnal kezelt cukorbeteg veseszövődménnyel. Az orvosom fogamzásgátló tablettát nem ír fel, valamint a spirált sem javasolja. Gondolom, már az életkorom miatt sem. 3 szülésem volt, további gyermekvállalást nem tervezek.
Pár éve volt egy méhnyak-plasztikai műtétem, valamint alig egy éve vizelet inkontinencia miatti műtétem. A gumióvszertől idegenkedem. Jelenleg hüvelyi kúppal védekezem, amitől viszont erős folyásom van. Már gondoltam a végleges sterilizációs beavatkozásra is, de az orvosom szerint, már nem érdemes elvégezni, mert a változókor miatt valószínű, hogy a közeljövőben elmarad a menzeszem.
Én még nem tapasztalom a tüneteit, a vérzésem is rendszeres. Éppen ezért nem szeretnék nem kívánt terhességet, inkább a legbiztosabb fogamzásgátlást szeretném megtalálni. Ehhez szeretném a véleményét kérni. Ön mit javasolna?
Köszönettel!

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló injekciót 40 felett és Önnek is lehet adni. De: meg kellene nézni, van-e peteérése (amit én erősen kétlek), és ha nincs, akkor felesleges a védekezés.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettánál az injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-03-21 16:01:40
| fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop