Terhesség - Unasyn

Kérdés:  35 hetes terhes vagyok. Mindig is nehezemre esett gyógyszereket szedni, különösen antibiotikumot. Árthat az Unasyn a babának, vagy szedhetem nyugodtan? Sajnos visszatérő fertőzésem van. Hatásos az Unasyn a Streptococcusokra?

| terhesség, gyógyszerszedés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Ez egy penicillin származék, teljesen veszélytelen. Nyugodtan szedje.
A hólyagfertőzés nagyon veszélyes viszont, magas lázat (= vetélés/koraszülés) okoz. Ezt mindenáron meg kell előzni, tehát tegye félre elveit, ha egészséges babát akar.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2010-03-23 17:09:07
| terhesség, gyógyszerszedés

Web Design & Development Prowebshop