Terhesség - Vérkép eredménye

Kérdés:  24 éves kismama vagyok, a vérképem az átlagtól eltérő eredményeket mutatja a következő esetekben: karbamid 1,9 mmol/l (ref.ért.: 2,8-8,3); fehérvésejtszám 10,3 G/l (ref. 4-10); neutrophil granulocyta 7,2 G/l (ref. 2-7); eosinophil 0,5 G/l (0,0-0,4); vörösvértest 3,9 T/l (ref. 4-5,2); hemoglobin 11,7 g/dl (ref. 12-16); RDW-CV 15,6% (ref. 11,6-14,8).
Az alkaromon január óta ekcémaszerű (atópiás dermatitis) tünetet állapított meg a bőrgyógyász, ami igen kellemetlen érzés, mert éjszaka viszket nagyon, amitől aludni sem tudok.
Állhat a bőrbetegség hátterében májbetegség? 1,5 hónapja hüvelyi fertőzéssel is kezelnek (zöldes színű folyás), ami nem akar elmúlni az antibiotikumos kezelések hatására sem.
Ön mit javasol a tünetek leírására, milyen kezelést kellene alkalmaznom? Okozhat esetleg koraszülést a fertőzésem?
Tisztelettel!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Ennek a hüvelyi folyáshoz semmi köze. Nem írja mennyi idős a várandóssága, de gondolom a vége felé járhat, ez akkor szokott fellépni.
Rettenetes a kínzó viszketés, de egy vigasztalhatja: szülés után villámgyorsan meggyógyul, és a következő babánál nem ismétlődik.
Addig rázókeveréket kérjen a bőrgyógyásztól, az nagyban csillapítja a viszketést.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2010-04-24 15:21:42
| terhesség

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop