Terhesség - Férfi antibiotikum kúrája

Kérdés:  Már egy ideje babát szeretnénk, most nagy az esélye annak, hogy állapotos vagyok. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy akkor maradtam terhes, amikor a férjemnek egy antibiotikumos gyógyszert kellett szednie torokgyulladásra, melynek a neve Doxicyclin.
Van arra esély, hogy ez befolyásolja az akkor fogant babánk egészségét? Előfordulhat ennek hatására bármilyen rendellenesség?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  Ettől nem kell félnie! Nem fokozza a fejlődési rendellenesség előfordulási arányát. Egyébként időnként kismamáknak is írjuk.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2010-05-06 02:35:29
| terhesség

Web Design & Development Prowebshop