Terhesség - Milyen vizsgálatokat végezzünk el?

Kérdés:  9,5 hetes terhes vagyok, de sajnos a magzat nem fejlődött tovább. Már csak a petezsák látható. Tavaly októberben már volt egy spontán vetélésem 5 hetesen.
A mostani terhességnél is az 5. héten kezdődtek a problémák. Barnás, enyhén véres folyás jelentkezett, az orvosom Duphaston tablettát írt fel, amit azóta is szedek. A barnás folyás el is múlt.
Mi lehet az oka annak, hogy ez már egymás után a második ilyen terhesség. Az orvosom szerint vérvizsgálatot kell csinálni, ritka vírusra, hogy nincs-e a szervezetemben, illetve vérvizsgálatot ritka véralvadási betegségre.
Soha nem volt nagyobb betegségem sem nekem, sem a szüleimnek. Ettől függetlenül ezeket a vizsgálatokat fontosnak tartom.
Milyen egyéb vizsgálatokat tud javasolni, amivel megtalálhatnánk ennek a problémának az okát? Már van egy 3 éves lányunk, de szeretnénk még egy gyermeket, és az életkorunk miatt kicsit sietnünk kell. Én 35, párom 38 éves.
Előre is köszönöm válaszát, amit nagyon várok!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  Gondolom, pajzsmirigyhormonokat nézték és cukorterhelés történt. Hiszteroszkópiát kellene végezni, hogy nincs-e gond a méhével. Hüvelyváladék-tenyésztés gondolom, negatív volt.
Már most is támogatni kellett volna gyógyszerrel a terhességet. A továbbiakról olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2010-05-20 10:23:16
| terhesség
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop