Meddőség?

Kérdés:  34 éves vagyok, van két gyermekem. Mindkettő előtt az volt az orvosi vélemény, hogy lombikbébik lesznek. De mire odaértünk volna, már normál úton teherbe estem. Szeretnénk még egy gyermeket kb. 4 éve. Már túlvagyok 3 HSG-n és egy inszemináción, 2010 áprilisában átestem egy laparoszkópiás műtéten (2002-ben már volt egy). Ezen a műtéten eltávolították a bal oldali petevezetéket, a jobb oldalt kitisztították. Megint inszeminációra küldenek.
Ha jól tudom, az inszemináció esélye normál esetben 10%, tehát én 5%-ról indulok, mivel csak egy petevezetékem van. Szeretném tudni, hogy nem kérhetem a lombikot? Én nem hiszek az inszeminációban. Nem látom értelmét kiadni ugyanolyan összegnek, mint a lombiknak, ha 5% esély van. Nincs gond a tapadással, kihordással és a szüléssel. Tehát a lombik esélyesebb lenne, legalábbis szerintem, mint laikus. A férjemmel minden rendben van. Két éve szinte 2-3 havonta ellenőrizve van. Nem szeretnék már felesleges köröket futni.
Válaszát előre is köszönöm!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ezt az intézményben beszélje meg. (Elvileg 5 inszemináció kell a lombik előtt.) Hátha engednek ebből. Esetleg több intézetet is megkérdezhet.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2010-06-16 21:22:00
| meddőség

Web Design & Development Prowebshop