Endometriózis

Kérdés:  30 éves leszek augusztusban. 22 évesen volt loop conisatióm, sosem voltam terhes, sajnos hüvelytabletta marta ki a méhszájam ennyire állítólag. Egy évvel később diagnosztizálták az endometriózist, mely szerint a teljes kismedencében több ezer darab, és művi úton nem eltávolítható. Fél éves Differelin kúra után nem akart spontán megindulni a menzeszem, így újabb fél év próbálkozás után mindenféle hormonkészítménnyel lett egy álterhességem.
Házasságom tönkrement, lelkileg padlóra kerültem. A secunder laparoszkópiához nem volt elég erőm, sem párom, aki támogatott volna, így nem vállaltam.
11 éves koromtól menstruálok erős, fájdalmas, ájulásközeli, gyógyszerezett, erős, löketszerű vérzéssel. 15 éves koromtól Marvelont szedtem folyamatosan a kezelések idejének kivételével 28 éves koromig.
Most, mikor végre megtaláltam életem párját, akit szeretnék boldoggá tenni közös gyermekkel, lassan egy évi próbálkozás után kezdem elveszteni a reményt. És elfogadni, hogy talán jobb is lenne, ha nem vállalnék kisbabát ennyi kockázat ismeretében.
Ön szerint, felelőtlenség így gyermeket vállalni? Milyen vizsgálatok szükségesek, hogy a komplikációkat a minimálisra csökkentsem?
Válaszát előre is köszönöm!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Az a kérdés, hogy hagyományos módon lehet-e babája, vagy csak lombikmódszerrel.
Ha a kürtők le vannak zárva, akkor csak az utóbbi jön számításba. Ezt kellene megnézni.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2010-06-27 18:05:32
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop