Fogamzásgátlás - 72 órás tabletta

Kérdés:  Külföldön voltunk a barátnőmmel, egyik este kiszakadt az óvszer. Nagyon megijedtünk. Reggel az első utunk a gyógyszertárba vezetett, ahol egy Norlevo nevű készítményt adtak (72 órás tabletta). Nem tudom, Magyarországon mennyire elterjed, de ez egy tablettás kiszerelés volt (tehát nem olyan, hogy 12 óra elteltével, még egy). Szerencsére így az aktus után 9 órával már be is tudta venni a gyógyszert. Elvileg ezek a gyógyszerek annál hatásosabbak, minél előbb vesszük be. Ami miatt nagyon féltünk, hogy szerencsésen a 14. napon, azaz pont peteéréskor történt a baleset.
Ennek van köze a gyógyszer hatékonyságához? 1 órán belül történő orgazmusnál a hímivarsejtek ugyan olyan termékenyek, mint az elsőnél, vagy akkor már kevesebb az esélye a teherbe esésnek?
Most úgy áll a dolog, hogy hazaértünk, és az eset után 7 nappal megjött a barátnőmnek, (6 nappal korábban, mint kellett volna), de én még mindig nem vagyok teljesen nyugodt. Szeretném megkérdezni, hogy ennek ellenére lehet-e terhes? Mikor lehet 100%-osan megnyugodni? A 72 órás tabletta beszedése után mennyivel érdemes, felíratni fogamzásgátló tablettát?
Köszönöm!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Most kellene elmenni vizsgálatra, a rendes tablettát felíratni és elkezdeni.
Szerintem nincs gond, de tanuljanak az esetből, még egyszer nem lesz ilyen szerencséjük.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2010-07-19 23:59:13
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop