Bizalom a nőgyógyászhoz

Kérdés:  A sógornőm 38 évesen szülte meg az első gyermekét, aki sajnos nyúlszájjal és farkastorokkal született (csúnya szavakkal kifejezve). Minden vizsgálatot megcsináltatott, a magzatvízvételtől elkezdve. Az orvos az én orvosom volt (akinél én két egészséges gyermeket szültem, igaz, én magánrendeléseire jártam), aki a 18 hetes ultrahangvizsgálatot végezte a kórházban és ráírta a papírra, hogy ép arc, ép ajak.
Tehát az én orvosom, akit én ajánlottam neki tévedett, most nem tudom, hogyha megyek hozzá rákszűrésre, megemlítsem-e neki vagy sem ezt az esetet? Most ezek után, hogyan bízzak meg benne, hogy írathatta rá a papírra azt, amit nem látott tisztán, vagy nem is látott egyszerűen? Én érzem magam kellemetlenül. Ilyenkor érdemes kártérítést kérni a kórháztól?
Köszönettel várom válaszát!

| terhesség, szülés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Ez egy automatikus üzenet.
Kedves Olvasóm!
Jelenleg szabadságon vagyok, nem tudok válaszolni kérdésére. Ideiglenes segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél írottakat.
Remélhetőleg választ talál problémájára.
Szeptember 6-a után dolgozom, ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2010-09-05 00:28:45
| terhesség, szülés

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop