Terhesség?

Kérdés:  A terhességi teszt alapján terhes vagyok. Az utolsó vérzésem június 29-én kezdődött, ezt követően óvszerrel védekeztünk július 13-áig. Ekkor döntöttük úgy, hogy jöhet a baba. Július 29-én vettem a patikába egy tesztet, miszerint terhes vagyok. Aznap fájt a hasam, pecsételő vérzésem volt, így felkerestem egy orvost.
Neki elmondtam ezeket, és az felelte, 4 hetes terhes lehetek, hüvelyultrahangot végzett, de a gép rossz felbontása miatt (ez magánrendelő volt), kedden visszahívott a kórházba ultrahangra.
Aznap reggel is pozitív lett a teszt, újra. Ott azt mondta 5. hétbe léptem, de nem lát még embriót, csak egy 3x3,5mm-es petezsákot. Szerinte nem fejlődik, valószínűleg méhen kívüli, vagy mégsem életképes sejt volt. Visszarendelt péntekre, és azt mondta, ha akkor sem változik, el kell venni.
Ha egyszer tudom, hogy mikor eshettem teherbe, miért nem onnan számolja? Ha az én számításom a jó, akkor teljesen normális, hogy csak zsákot lát, hisz az embrió csak később látható. Ráadásul azóta nem volt vérzés, sem görcs. Sokat alszok és pisilek. Az első görcs óta hormontablettát szedet velem (Utrogestant). Vajon ez tényleg kell nekem? 28 éves vagyok, egészséges, első gyermek lenne. Most arra gondoltam, felkeresek egy másik orvost, másik városban. Nem szeretném, ha baj történne velünk.
Köszönöm válaszát!

| terhesség, terhességi teszt
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ez egy automatikus üzenet.
Kedves Olvasóm!
Jelenleg szabadságon vagyok, nem tudok válaszolni kérdésére. Ideiglenes segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél írottakat.
Remélhetőleg választ talál problémájára.
Szeptember 6-a után dolgozom, ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhességi tesztek rovatban olvashatók.

2010-09-05 00:28:47
| terhesség, terhességi teszt
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop