Endometriózis - Összezavarodtam

Kérdés:  Idén tavasszal (két, 2 hetet megélt terhesség után, és egy sikertelen lombikot követően) laparoszkópos vizsgálattal endometriózist állapítottak meg nálam. Szerencsére a méhemet, petevezetőket és a petefészkeket nem érinti, csak a hasüregben találtak csomókat. Ezek után injekció kúrát kaptam 3 hónapon át havi 1x, majd amikor ennek vége lett, rögtön ellenkező irányba stimuláltak a következő lombik miatt, ami sajnos sikertelen lett, és megjött a menstruációm.
A következő menzesz pár napja már esedékes, de nem jött meg, és a teszt is negatív lett; valamint, ha nem is túl erősen, de hasonló hőhullámaim vannak, mint az injekciókúra alatt.
Hathat még az a hormon, amit az endometriózis miatt kaptam? Ez normális? Ahhoz, hogy újra rendesen működjön a hormonrendszerem, elég csak várni, vagy szükséges további hormon? Van valamilyen javaslata, vizsgálat, vérvétel stb., amit Ön, mint szakember szükségesnek tart ilyen esetben? 36 éves vagyok.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Ez egy automatikus üzenet.
Kedves Olvasóm!
Jelenleg szabadságon vagyok, nem tudok válaszolni kérdésére. Ideiglenes segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél írottakat.
Remélhetőleg választ talál problémájára.
Szeptember 6-a után dolgozom, ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2010-09-05 00:28:49
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop