Lehet vagy veszélyes?

Kérdés:  25 éves nő vagyok, akinek 7 évvel ezelőtt cisztát találtak mindkét mellében, ebből a jobb mellben lévő begyulladt, és leszívták, majd elküldték szövetvizsgálatra, és kiderült, nem rosszindulatú. A bal mellben lévő, pedig felszívódott vizes-ruházás hatására. Nemrég kombinált fogamzásgátlót írtak fel nekem (Yasminelle).
Nem növeli a ciszta kialakulásának a kockázatát a mellemben, ha szedem? Vagyis szeretném tudni, hogy szedhetem-e?
Várom válaszát!

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Nyugodtan szedje! Ha majd babát vár, sokkal magasabb hormonhatás éri a melleit.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2010-09-18 23:04:24
| fogamzásgátlás
hirdetés