Lehetséges a teherbeesés?

Kérdés:  Szeretném tudni, hogy mennyi esélye a teherbe esésnek? Indokolt az esemény utáni tabletta használata?
Szeptember 10-én együtt voltunk a párommal (védekeztünk). Majd másnap reggel ismét, de a védekezés csupán megszakításos módszerrel történt. Sajnos csak az aktus után néztük meg a ciklusnaptárat, ami az ovulációt szeptember 13-ra határozza meg (általában pontos), tehát a 11-e már pirossal van jelölve.
Maradhatott a hímvesszőn spermium? Ha az bejutott a hüvelybe, akkor nagy az esély a teherbeesésre? Együttlét után körülbelül 5perccel - ami valószínűleg már túl késő - kimostuk a hüvelyt, és tudomásunk szerint a vizelet savas kémhatása is elöli a húgycsőben maradt spermiumokat.
Erősen gondolkodunk az esemény utáni tabletta felíratásán, de mivel hétvége van, aggódunk hogy a nőgyógyász már nem fog nekünk receptet írni. Az ovuláció szeptember 13-án lesz, és leghamarabb akkor lehetne receptet szerezni, próbáljuk meg az orvost felkeresni most a hétvégén? Nagy az esély rá, hogy jutott be spermium is az előváladékkal, és a spermium élettartama a hüvelyben, petevezetékben több mint két nap? Mit tegyünk?
Várjuk mihamarabbi tanácsát!
Egy felelőtlen pár.

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Írasson alkalmi tablettát, az 5 napon belül javasolt.
De, ijedezés helyett nem lenne bölcsebb rendes tablettát szedni, mint a többi nő teszi? Miért 200 évvel ezelőtti módon "védekezik"?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2010-09-18 23:07:38
| fogamzásgátlás
hirdetés