Babát szeretnénk

Kérdés:  Tavaly decemberben férjemmel úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy kisbabánk legyen. Abbahagytam a tablettát, és két hónapig óvszerrel védekeztünk.
Januárban úgy gondoltuk, nem árt egy nőgyógyászati vizsgálat, mielőtt abbahagyjuk a védekezést. (Különben is esedékes lett volna már, mivel az előző vizsgálat két éve volt.) Nőgyógyászom a rákszűrés és a hüvelyi ultrahangvizsgálat mellett a ciklus 3. és 21. napján hormonvizsgálatokat is végzett.
Azt mondta, minden tökéletesen rendben van. A hüvelyi ultrahangon megrepedt tüszőt is látott a doktor úr. Mondtam, hogy nagyon-nagyon szeretnénk kisbabát, és hát igen, minél előbb. Ezek után (bizonyára segíteni akart) 3 havi Clostylbegitet írt fel. Én erről a gyógyszerről azelőtt nem hallottam, de amikor félve érdeklődtem barátnőimtől, kiderült, hogy kettőjüknek is (!) ez a gyógyszer hozta meg a várva várt babát. (Egy év ill. több év természetes próbálkozás után az első, ill. második ciklusban.)
Persze nagy reményekkel szedtem be az első adagot (2x1, öt napon keresztül, a menstruáció 3. napjától). A 12. napon hüvelyi ultrahang: 2 érett tüsző, 20 és 22 mm a bal és a jobb petefészekben. De aztán kisebb hüvelyszárazságon kívül semmi "eredmény".
Nem baj, majd a 2. hónapban! Azonban a 2. és a 3. hónap után sem mutatott 2 csíkot a terhességi teszt. Rendesen idegesek lettünk, mivel az interneten mindenki azt írja, neki mennyire jó és hatásos volt ez a gyógyszer. És telt az idő. Minden teszt negatív.
Párom, hogy megnyugtasson, bevállalt egy spermavizsgálatot. Tökéletes eredmény (3 ml, 100 millió/ml, 80% aktív, 20% lassú).
8 hónapja nem védekezünk, rendszeres szexuális életet élünk. Beszedtem 3 adag Clostylbegitet. Szedem a Gravidát. Jövőre leszek 35 éves.
Tisztelt Doktor Úr! Fontos nekünk az Ön véleménye! Kezdjük el a további kivizsgálásokat (átjárhatósági vizsgálat stb.)? Ha minden rendben van velünk, miért nem segített a gyógyszer? Milyen gyakori az, hogy egészséges pároknak ennyi idő és főleg ennyi adag gyógyszeres kezelés után sem lesz babájuk? Jellemző ez egyáltalán? Tudom, a 8 hónap még nem olyan sok idő (bár nekünk az), de ha a gyógyszer több tüszőt érlelt, nem növelte többszörösére a fogamzás esélyét is? Mennyire valószínű ezek után, hogy valami mégsincs rendben?
Nagyon szeretnénk már ezt a kisbabát!
Előre is nagyon köszönjük válaszát!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  További vizsgálatok szükségesek, és a kezelést is folytatni kellett volna.
A babához reálisan 12-18 hónap kell, csak van, akinek már az első randin sikerül, és van, akinek csak 18 hónap múlva.
Ettől függetlenül, menjen ismét orvoshoz.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és a meddőségről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség és a cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2010-10-13 00:28:06
| terhesség

Web Design & Development Prowebshop