Endometriózis, polip, fogamzásgátlás

Kérdés:  36 éves, kétgyermekes édesanya vagyok. Év elején kétoldali petefészekcisztával műtött meg az orvosom. A szövettan eredménye endometriózis volt.
Túl vagyok a hat hónapos Zoladex kezelésen. Hogy az élet ne legyen egyszerű, méhszájpolipot diagnosztizáltak nálam a héten, így újabb műtét vár rám. Az endometriózis miatt a hormonális fogamzásgátlás kötelezővé lett téve számomra. Nem vagyok híve a hormonális fogamzásgátlóknak, jelenleg - ettől független - 3 hónapja használom a Nuvaringet.
Mekkora az esélye annak, hogy az endometriózis okozta tünetek és így a betegség visszatér, ha nem használok fogamzásgátlót? A Nuvaring elkezdése előtt voltam vizsgálaton, akkor még nem volt polipom, így három hónappal később van. Lehet összefüggés a fogamzásgátló és a polip között? A polip eltávolítása után milyen időközönként szükséges vizsgálatra menni? Mekkora a valószínűsége egy újabb polipnak?

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  A polip elenyészik az endometriózis veszélyeivel szemben.....
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2010-10-26 23:11:40
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop