Terhesség, csípőficam - Véleménykérés

Kérdés:  7 hónapos kismama vagyok, kiskoromban csípőficamos voltam, a derekam még szokott fájni, de valószínűleg már teljesen meggyógyult. Amikor mondtam az orvosomnak, az felelte akkortájt (1987) mindenkire ráfogták, hogy csípőficama van.
Én mégis fel voltam mentve testnevelésből és gyógytornára kellett járnom. Félek, szülésnél nehogy gondot okozzon, vagyis inkább utána.
Azt hittem, elküld majd kivizsgálásra. Szeretném kikérni a véleményét. Ezzel tényleg nem kell foglalkozni?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, csípőficam, csípÅ‘ficam
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  Most a várandósság miatt nem célszerű röntgenezni. A pályafutásom során 1-2 olyan súlyos csípőficamot láttam (ezek a betegek alig tudtak járni), hogy emiatt császárt kellett végezni. Ma a veleszületett csípőficamot tökéletesen kikezelik, felnőtt korra semmi sem marad belőle.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2010-10-28 23:40:47
| terhesség, csípőficam
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop