Hüvelygomba - Éven 2-3 fertőzés?

Kérdés:  22 éves vagyok, lassan 6 éve vagyok együtt a barátommal. 3 éve szedek Yadine tablettát. Az utóbbi 1 évben többször volt, hogy gombás fertőzésre utaló jeleket tapasztaltam, ekkor Canesten combi segített a problémámon.
Az utóbbi pár napban úgy érzem, hogy valami megint nincs rendben. A csiklóm fájt, vagy a csikló makkja, nem is tudom pontosan, ugyanakkor a jobb oldala is viszketni kezdett.
Hüvelyfolyásom is van. Kétségbe vagyok esve, megint gombás fertőzés lenne? Az lehet, hogy ilyen sokszor elő jön? Mit tehetek?
A Canesten kombi könnyen segít a problémámon, de ez mégsem megoldás, nem szeretném, ha mindig előjönne. Bár hozzá teszem, semmi változást nem látok, tapasztalok, nem piros, kaparásra sem vérzik. Ugyanakkor sokszor érzem magam kellemetlenül, mikor a barátommal vagyok.
Abba szerettem volna hagyni a gyógyszert, mivel úgy gondolom, hogy egy kis hormonok nélküli szünet nem árt, meg már kezdem azt hinni, hogy minden a gyógyszer hibája. Szóval pár napja nem szedtem, mikor is kiszáradtam teljesen, és elkezdett hámlani mindenhol. Ezek után beszedtem egy gyógyszert és helyreállt minden. Ezt a gyógyszer teszi?
Előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(októberi)   InforMed

Válasz:  A tablettát ne hagyja abba, nem az okozza a panaszait. Tenyésztést kell végezni, és aszerint kezelni.
Nagyon vigyázzon a higiénére! Erről bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2010-10-28 23:40:47
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop