Hüvelyfolyás - Visszatérő probléma

Kérdés:  30 éves nő vagyok, évek óta küzdök a következő problémával. Rendszeresen visszatérő folyásom van, melynek állaga ciklustól függően változik, néha híg, aztán túrószerű. Rengeteg gyógyszert szedtem, hüvelykúpok tömkelegét írták már fel eredmény nélkül. A Streptococcus az ureaplasma, mycoplasma valamint a coli a vizsgálatok során váltakozva visszatérnek. Míg az egyiket sikerül kiirtani, már jelentkezik a másik. Állandó körforgás. Gyógyszert már nem tudok beszedni, fáj a gyomrom, hányás hasmenés.
Tanácstalan vagyok!
Mi lehet a kiút?

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(novemberi)   InforMed

Válasz:  A higiénére kellene jobban vigyáznia. Valószínűleg valamilyen rossz szokásával mindig újrafertőzi magát. Feltételezem partnere is mindig szedi ugyanazt, amit Ön. (Csak az együttes kezelésnek van értelme.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2010-12-05 12:27:10
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Az csukló ínhüvelygyulladása a kisbabás szülők betegsége

A De Quervain tenosynovitis, vagy más néven a csukló hüvelykujj felöli oldalának ínhüvelygyulladása, ismétlődő csuklómozgások, a csukló túlterhelése miatt jön létre. Kezelés nélkül a fájdalom tovább terjedhet a kéz vagy az alkar irányába, vagy mindkét területre.


Web Design & Development Prowebshop