Menzesz késése, fogamzásgátló mellett - Gond lehet?

Kérdés:  2 hónapja szedek Lindynette20-as fogamzásgátló tablettát. Szerdán kezdődött a gyógyszermentes 7 napom. A probléma az, hogy pénteken még nem jött meg a vérzésem.
Laikusként úgy gondoltam, hogy mivel előző hónapban is a gyógyszermentes nap 3. napján jött meg a vérzésem, akkor majd most is így lesz. Így kissé kétségbeestem, pedig soha nem felejtettem el egy gyógyszert sem bevenni.
Este 9 órakor szoktam bevenni és néha-napján megesett, hogy 10-kor esetleg 11-kor vettem be. Ez 2 órás differencia. Én tudatlanul úgy gondolom, hogy ez nem sok, de esetleg mégis megtörténhet a baj?
Megtörténhet, hogy teherbe estem, vagy még ne essek kétségbe, hiszen a maradék 4 nap alatt még megjöhet a vérzésem? Őszintén szólva elég abszurdnak tűnik a dolog, hiszen tudatosan védekeztem, de nem tudom, mire gondoljak?
Előre nagyon szépen köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Ez nem ritkaság tabletta mellett. Az injekciónál pedig jellegzetes. Sok nő emiatt -noha nincs partnere - tablettát szed, hogy ne legyen esetleg vérszegénységet okozó bő vérzése.
Ön folytassa a 7 nap után a szedést, de menjen el egy vizsgálatra, hogy megnyugodjon. Meglátja, ezt fogják mondani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István
Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikeres Újesztendőt kívánok!

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2011-01-04 23:40:25
| fogamzásgátló
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop