CMV és terhesség

Kérdés:  Jelenleg 24. hetes terhes vagyok. A laborleletemen a CMV IgG 316,07 U 6 mL, IgM 1,63 U/mL.
Lehet ezekből az értékekből arra következtetni, hogy mikor történhetett a fertőzés? Jelent ez valamilyen veszélyt a babámra nézve?
Köszönettel!

| terhesség, CMV
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2010 ;15(decemberi)   InforMed

Válasz:  Hogy friss-e a fertőzés azt az ismétlés dönti el. A régebbinek nincs jelentősége, a friss pedig csak egy lehetőség. Állatot tartottak a lakásban? Az szokott fertőzést okozni.
Remélem, és kívánom, hogy szép, egészséges babája legyen!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről írottakat.
Boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikeres Újesztendőt kívánok!
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2011-01-04 23:40:27
| terhesség, CMV

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop