Estrogen tartalmú krém

Kérdés:  Már nem először fordulok Önhöz Kanadából, mindig hasznos tanácsot kapva. Köszönet érte!
Középsúlyos-súlyos endometriózos miatt injekciós kezeléssel leállították a periódusomat (még otthon). Ezen okok miatt sajnos, a gyermekáldás is elkerült.
Átestem a hőhullámos és egyéb tüneteken is. Azóta kezeltek itt Dysplasia-val, Coldilómával, minden rendbejött. Rendszeresen járok az éves szűrésre is. Az eredmények jók.
Két éve kezdődött, hogy nagyon erős fájdalmat érzek közösüléskor, ezért szexuális életünk nincs. A férjem megértő, de nem gondolom, hogy 41 évesen le kellene mondani ezen örömökről, mert nincs megoldás. A síkosítók nem használnak. Az izom fáj, szinte sokkolóan, az utóbbi két rákszűrés is nagyon kellemetlen, fájdalmas volt.
A nőgyógyászom nem akart semmi hormont adni az endomertiózisos múltam miatt. Azt mondta, ez a változókorral jár és a hüvelyfal "öreg", elvékonyodott. Használjak zselét.
A háziorvosom - panaszomra (itt a kenetet ők veszik), felírt egy krémet, Premarin, ami estrogent tartalmaz. Elolvasva a mellékhatásokat eléggé megijedtem (méh-petefészekrák, mellrák, agyvérzés stb.). Bár elkezdtem a használatát (kicsit kellemetlen égő érzés van a hüvelyemben azóta), azért elgondolkodtam, nem szeretném, ha többet ártanék, mint használnék vele.
Szeretném megkérdezni Önt, van megoldás az ilyen jellegű gondokra, mit tanácsol?
Válaszát várva, idejét megköszönve!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Az endometriózistól már nem kell félnie, a hormonpótlásra használt gyógyszerek nagyon minimális hormont tartalmaznak.
Ne szenvedjen, a hormonkrém használata mellett szedjen szájon át is hormont.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a menopauzáról írottakat. Olvassa el cikkeimet is!
Keressen olyan szakembert, aki ezzel foglalkozik, megvan a megfelelő ismeretanyaga.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2011-01-22 22:35:57
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop