Trichomonas

Kérdés:  Trichomonas gombát állapítottak meg nálam, kaptam rá gyógyszeres kezelést. Utána olvastam interneten ennek a gombának, és legtöbb esetben azt írták, hogy gyakori, és nem veszélyes, viszont találtam egy olyan cikket ahol a következőt írták: "A rákos sejtek tulajdonképpen trichomonas-kolóniák. Jól dokumentált laboratóriumi kísérleteiben kimutatta, hogy a ráksejtek és a trichomonas kórokozók ugyanúgy viselkednek és reagálnak."
Ez tényleg igaz? Elég ijesztő ezt olvasni. Abban az esetben, ha egy gomba továbbterjed a hüvelyből a petefészekbe, vagy máshova, és gyulladást okoz, az ultrahanggal kimutatható? Mert más okból egy hete voltam hasi ultrahangon, és megnyugtató lenne tudni!
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  1. A Trichomonas nem gomba!
2. Ezt a cikket nem a Lipóton írta egy ápolt? Teljes zagyvaság!
Nézesse meg, hogy meggyógyult-e, és utána felejtse el. A Trichomonas fertőzés nagyon könnyen elmulasztható, emiatt kár aggódnia.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-01-22 22:35:58
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás