Terhesség - Gyógyszerek szedése

Kérdés:  December 5-én volt az utolsó menstruációm, múlt héten kiderült, kisbabát várok. Sajnos eléggé aggódom, mert a decembert végigbetegeskedtem felső légúti problémákkal, amiből mára mellhártyagyulladás is lett.
Jelenleg Klacidot szedek, de ezt már konzultálva nőgyógyászommal pulmonológusommal. Kérdésem és aggodalmam, hogy a decemberben szedett gyógyszerek károsíthatták-e magzatomat - ha igen, milyen téren - vagy ilyen korán még semmi hatásuk nem lehet és a mindent vagy semmi elv alapján a szervezet dönti el?
Van már 2 egészséges kislányom, így még inkább aggódom. Amiket szedtem: Neocitran felső légúti megbetegedésre december 10 körül 1 doboz, december 26 - december 31 Doxycyclin 5 napig, december 31 - január 4 Sumamed 5 napig, hörgőtágító Euphylong 100 kb. 7 napig, gyógyszertári köptető, január 7-től Klacid.
Mielőbbi gyors válaszát megköszönöm!

| gyógyszer, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Szerintem egyik sem emeli a fejlődési rendellenesség kockázatot, felesleges a félelme. Ettől egészséges lesz a baba.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2011-01-22 22:35:58
| gyógyszer, terhesség

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


Web Design & Development Prowebshop