Vérezéses hüvelygyulladás

Kérdés:  18 éves lány vagyok. December 31-én lettem figyelmes arra, hogy rengeteg sárgás hüvelyi folyásom van, viszket és kipirosodott a külső nemi szervi rész.
Január 3-án már mentem is az orvoshoz, aki kenetet vett. Addig, míg a kenet eredményre vártunk kaptam Klion kúpot, amely jelentősen enyhítette a tüneteim, de a folyás és a viszketés nem múlt el, sőt hüvelyi vérzés lépett fel.
Tegnapra lett meg az eredmény: Streptococcus agalactiae. A hüvelyi vérzést a baktérium miatti gyulladással magyarázta a doktor. Kaptam antibiotikumot, erythomycin tartalmút, amiről kiderült, hogy nem bírom, mert iszonyú gyomorfájdalmakat és hányást okozott.
Okozhat vérzéses hüvelygyulladást ez a baktérium? Milyen más antibiotikumot kaphatok? Számít, hogy 2010 októberében 2 doboz Dalacint szedtem be tüszős mandulára, és novemberben Augmentint szintén mandulagyulladásra, de már nem tüszősre? Kaphatom újra esetleg ezeket? Honnan jött ez a baktérium, gyógyítható? A páromnak decemberben heregyulladása volt, amire Brexin tablettát szedett, kaphattam tőle a fertőzést?
Válaszát köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Valószínűleg tenyésztés történt, és a leleten rajta van, hogy az adott baci mire érzékeny. Menjen vissza orvosához és fog másik receptet kapni.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-01-22 22:43:47
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop