Terhesség - Klonazepám

Kérdés:  33 éves, 17 hetes terhes vagyok, 4 évvel ezelőtt fél évig pánikbetegségre Rivotril tablettát szedtem, azóta nem volt semmi bajom, de egy hónapja újra jelentkezett a pánikroham.
Felkerestem a pszichiáteremet, aki Rivotrilt írt fel, napi egy szemet.
Mivel a Rivotrilt terhesség alatt nem ajánlott szedni, mit csináljak: vállaljam, hogy a terhességet úgy viszem végig, hogy néha rám tör a pánikroham, vagy szedem a gyógyszert?
Nagyon tanácstalan vagyok! Természetesen nem akarok ártani a babának! Akkor inkább én szenvedek gyógyszer nélkül.
Válaszát előre is köszönöm!

| gyógyszer, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Kérdezzen meg genetikust, de egyrészt Ön már túl van a 12. héten, másrészt a Rivotril tudtommal egyébként sem emeli a fejlődési rendellenesség kockázatot, tehát nyugodtan szedje.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2011-01-24 23:18:07
| gyógyszer, terhesség

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


Web Design & Development Prowebshop