Nemi szerv környékének fájdalma

Kérdés:  31 éves nő vagyok, 3 nappal ezelőtt kezdődött, nemi szervem külsőleg elkezdett érzékennyé válni (csikló, kisajkak, nagyajkak, hüvelybemenet), ami fokozatos fájdalmat jelentett. Először csak kevésbé, másnap már a menés, az ülés elviselhetetlen volt. Mintha beütöttem volna. Természetesen külsőleg megnéztem, és azt vettem még észre, mintha be lenne dagadva mindenem, végig a hüvelyemig, és körülötte.
Az orvosom sajnos nem volt elérhető, ezért ahogy mindig (gyógyszertáras) intim mosakodó gélt továbbra is használtam. A meleg, forró víz egyáltalán nem tett jót, nagyon égett tőle. Azt tapasztaltam, mintha a kisajkak és a nagy ajkak közti rész vizes lenne, színtelen vízszerű anyag lett volna. Intimbetéthez, a nemi szervem hozzá is tapadt, gondolom, emiatt a váladék miatt, ami nem a hüvelyből jött szerintem.
Elképzelésem nem volt, hogy mi lehet ez, hiába néztem utána a neten, hogy még az orvosom nem elérhető addig kezelni tudjam magam. Canesten krém hatására, amivel kenem, most a fájdalom, teljesen elmúlt, de közben a 2. napon sárgás, sűrű folyás is társult hozzá. A mai nap, a 3. napon is.
Szeretném kérni a segítségét, amennyire így lehet, hogy vajon ez mi lehet?
Köszönettel!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Ne várjon orvosára, menjen máshoz sürgősen, mert feleslegesen szenved.
Házilag ezt nem lehet meggyógyítani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-01-24 23:18:07
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Az csukló ínhüvelygyulladása a kisbabás szülők betegsége

A De Quervain tenosynovitis, vagy más néven a csukló hüvelykujj felöli oldalának ínhüvelygyulladása, ismétlődő csuklómozgások, a csukló túlterhelése miatt jön létre. Kezelés nélkül a fájdalom tovább terjedhet a kéz vagy az alkar irányába, vagy mindkét területre.


Web Design & Development Prowebshop