PCOS

Kérdés:  27 éves vagyok. Az orvosom ultrahangos vizsgálat során állapította meg, hogy PCOS-om van. A vérvétel emelkedett prolaktin-szintet mutatott ki.
Körülbelül fél éve szedem a Metformint, napi 2x500 mg-ot. A fogamzásgátló abbahagyása utáni pecsételést, barnázódást normális vérzés váltotta fel, de a ciklusaim még mindig 36-43 naposak.
Növelni kellene a Metformin adagot? Ugyanakkor most már tervezzük a gyerekvállalást is. Ezért a másik kérdésem az lenne, hogy kell-e szednem a Metformin mellett B12, illetve folsav tablettákat is?
Válaszát előre is köszönöm!

| meddőség, PCOS
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  A Metformin előtt a vércukorszint és az inzulinrezisztencia vizsgálat mit mutatott? Meg kell ismételni a kivizsgálást, mert a Metformin önmagában kevés szokott lenni a fogamzóképesség helyreállításához.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a meddőségről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2011-02-04 21:00:43
| meddőség, PCOS