PCO és fogamzásgátlás

Kérdés:  1 éve van tartós kapcsolatom. PCOD betegségem van, így szinte első hónap után írattam fogamzásgátlót, viszont egy idő után hangulatingadozásokat okozott (Volina). Nem volt annyira rossz a helyzet, mert amit helyette írtak, a Jangee 5 nap után földhöz vágott, szó szerint, mert nem csak végigsírtam azt a pár napot, de a végén azért hagytam abba, mert gyakorlatilag elájultam tőle. Az óvszer hosszú távon nem megoldás, az a kedvesemnek béklyó.
Nem tudom, hogyan próbálkozzunk! Szóba került a Pharmatex készítmények használata, de én abban, úgy, hogy gyógyszer nélkül félévente menstruálok, nem bízok meg, folyton azon aggódnék, hogy na most estem teherbe, és mindig tesztet kellene vennem, hogy megbizonyosodjak.
A másik, amiről hallottam, a hüvelygyűrű, de nem tudom, azt a PCOD esetében lehet-e használni? Ön mit ajánlana? Hogyan kerülhetném el a hangulatingadozást? Mert a Volina nem volt olyan rossz, de zokogós dührohamot kaptam tőle több ízben is.
Előre is köszönöm válaszát!

| petefészekciszta
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(januári)   InforMed

Válasz:  Sajnos, gond van.
A PCOS-ben szenvedő nőnek - ha aktuálisan nem akar babát - tablettát muszáj szednie! (Akkor is, ha nem él szexuális életet.) Ilyenkor nem a fogamzásgátlás, hanem az állapot romlása, a petefészek teljes tönkremenetele miatt kell a tabletta. (=Megakadályozza a petefészek tüszőérlelését.) 30-40 féle tabletta van, az egyik biztos jó lenne!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a PCOS-ről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2011-02-17 23:33:09
| petefészekciszta
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop