Erős vérzés

Kérdés:  25 éves, egészséges nő vagyok. Tavaly szeptemberben abbahagytam a Volina elnevezésű fogamzásgátló tabletta szedését. Idén januárban újra elkezdtem. A menstruációm első napján be is vettem a kezdő tablettát, viszont aznap erős megfázás, láz, köhögés is megjelent. NeoCitránnal, Coldrexel, Maripen extrával próbáltam orvosolni a bajt, a tablettát természetesen minden nap azonos időben bevettem.
Most 1 hete tart a menstruációm, elég erőteljes vérzéssel. Jellemző a nagyobb alvadt vér távozása. Ilyen azelőtt soha nem fordult elő velem.
Lehet valami összefüggés a nátha, a beszedett gyógyszerek és az újbóli fogamzásgátló szedése között? Nagyon aggódom, nem tudom, hogy mikor kellene nőgyógyászt felkeresnem.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  Mielőbb menjen el orvoshoz, kap gyógyszert, megszüntetik a vérzést. Ne várjon!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2011-02-17 23:38:27
| fogamzásgátló

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Web Design & Development Prowebshop