Miómás kismama

Kérdés:  16 hetes 35 éves kismama vagyok, a második gyermekünket várom. Miómák vannak a méhembe a legutóbbi lelet szerint az egyik mióma: "A fundusban bal oldalon, a hólyagalapon 45x50 mm-es mióma, belső collicvalódott területet tartalmaz." Az előző leletemben, ami 4 héttel ezelőtt készült ez a mióma "csak" 35 mm-es volt, és csak egy felhígulás látszódott benne. A mostani ultrahangképen kettő felhígulás látszódik, mintha két folyadékkal teli buborék lenne benne.
Mi ez a mióma, milyen hatással lehet a babára? Kipukkanhat a terhesség alatt, vagy okozhat valami nagy bajt? Az orvosom elküldött Debrecenbe a nőgyógyászati klinikára, de válaszra sem méltattak. Annyit mondtak csak (8 hetes voltam), hogy megmaradhat a terhesség. Nagyon meg vagyok rémülve, hogy bajunk lesz!
Válaszát előre is köszönöm!

| mioma, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(februári)   InforMed

Válasz:  Nem kell megrémülnie, ott nincs folyadék, ami kifolyhatna. Ezek simaizom csomók, melyek a méh külső felszínéhez közel vannak, és a baba fejlődését nem zavarják.
Abból is látszik, hogy nincs különösebb gond, hogy simán összejött a baba. (A mióma mellett sokszor meddőség alakul ki.) Ne aggódjon nem lesz semmi gond, simán fog minden menni!
Utóirat: sokszor elgondolkozom, hogy pályám kezdetén, amikor még nem volt ultrahang, ilyenekről sem tudtunk, nem voltak sokkal boldogabbak a mamák?
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Miómák rovatban olvashatók.

2011-02-24 20:38:16
| mióma, terhesség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop