Pajzsmirigy, fogamzásgátlás

Kérdés:  31 éves vagyok, 2 gyermek édesanyja. A kisebbik gyermekem 7 hónapos, most hagytam abba a szoptatást és fogamzásgátló módszer után szeretnék nézni.
2004-ben rosszindulatú pajzsmirigydaganat miatt műtöttek, kivették a bal lebenyt, ezért hormonpótlást szedek, túlsúlyos is vagyok. Az orvosom azt javasolta, hogy rakjunk fel spirált, mert nem szívesen ír nekem hormontartalmú készítményt. Azonban idegenkedek a spiráltól. Viszont a hormontartalmú készítményeket nem igazán bírom.
Eddig összesen 1 hónapban szedtem fogamzásgátlót, de rettenetes mellékhatásai voltak, és Clostilbegytet is szedtem, és attól is eléggé szenvedtem.
A fentiek ismeretében Ön is a spirált látná a legjobb megoldásnak, vagy van olyan készítmény, amely hatásos lenne az én esetemben? Több gyermeket egyelőre nem szeretnék vállalni.

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  A doktora téved! A pajzsmirigyhormonnak semmi köze a tablettaszedéshez. Azok egész más, bonyolultabb molekulák.
Én az injekciót javasolnám Önnek. Az a közérzetet nem zavarja, de 6 hónap után elmarad a vérzés. Ezt viszont nem szokták hiányolni a hölgyek. A testsúlyt sem befolyásolja.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél aaz injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2011-03-26 12:24:55
| fogamzásgátló
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop