Hüvelygyulladás-Miért betegszem meg?

Kérdés:  21 éves vagyok. Több mint 3 éve élek párkapcsolatban, azóta a páromon kívül mással nem létesítek szexuális kapcsolatot, óvszerrel védekezünk.
A minap megtaláltam 3 régebbi (de a párkapcsolatom "idejére datálható") nőgyógyászati leletemet, melyből kettőn kismedence-gyulladás diagnózisa szerepel, egy legutóbbin pedig hüvelygyulladás.
Mivel a nőgyógyászok, akik megvizsgáltak, nem tájékoztattak sem a kialakulás lehetséges okairól, sem magukat a betegségeket nem magyarázták meg, elkönyveltem egyszerű felfázásnak, szó szerinti értelemben.
Azonban amikor a leleteket megtaláltam, elfogott a kíváncsiság és utánanéztem az interneten a betegségeknek. Több oldalt átnéztem, szakmaitól a kevésbé szakmaiig, mindegyik mást és mást írt a kialakulás okairól, azonban két tényezőben mindegyik egyetértett: gyakori partnerváltogatás és óvszer nélküli közösülés. Ez még kíváncsibbá tett: akkor miért betegszem meg ilyen gyakran ezekkel? Valóban lehetséges szó szerint felfázni, vagy ez mindenképp valamilyen fertőzésre utal?
Előre is köszönöm válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(márciusi)   InforMed

Válasz:  Hogy van-e hüvelygyulladása arra egy tenyésztés ad választ. Lehet, hogy hasfájás miatt nőgyógyászhoz ment és közben bélbetegség okozza a panaszait?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-04-05 15:02:59
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop