Fogamzásgátló, menstruáció, hüvelyfolyás

Kérdés:  2 problémám is van. Az egyik, hogy elég későn jött meg először a menstruációm, 16 évesen, végig elég rendszertelen volt. 1 évre rá Milligest nevű fogamzásgátlót kezdtem el szedni, és most 20 évesen hagytam abba, decemberbe. Azóta nem jött meg a menstruációm.
Voltam nőgyógyásznál, azt mondta, ez normális. Írt fel egy Duphaston nevű gyógyszert, 5 napig szedtem, minden nap 2 tablettát. Azt mondta, 1 hét elteltével meg fog jönni, és helyezzem fel akkor a hüvelygyűrűt. Azonban nem jött meg, és így a gyűrűt sem merem felrakni. Nem tudom, miért késik ennyit, és hogy most mi tévő legyek?
A másik gondom, hogy már elég régóta - 13 éves korom óta - elég sok hüvelyváladékom van, ami nagyon zavar. Nem fáj, nem is csíp, csak rossz, hogy minden nap vagy betétet, vagy tampont kell hordanom, mert olyan lesz a bugyim.
Válaszát előre köszönöm!

| Menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A vérzészavar a nagy gond, Önnek nyilván hormonzavara van, nincs peteérése.
Ezt akkor kell rendbe hozni, ha szülni szeretne. (Akkorra kell tartogatni. Ha most lenne babája, gondolom, elvetetné.) Addig szedjen tablettát, akkor is, ha éppen nincs partnere.
A folyás az egyszerűbb, tenyésztést kell végezni, és aszerint kezelni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról és a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek és a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-04-30 00:34:47
| menstruációs zavar, vérzéskimaradás, hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop