Terhesség - HPV

Kérdés:  8 hetes terhes vagyok. Az orvos levett citológiát és az eredmény a következő lett: Kenet minősége: korlátozott, mert technikai probléma: elégtelenül fixált. Hámelváltozás: HPV, CIN I. szoros citológiai kontroll 6 hó után, valamint HPV tipizálás.
Az orvos azt mondta, nem kell vele foglalkozni, majd 15 hetesen csinál kontrollt.
Mennyire ér rá ez a kontroll? Tényleg nem kéne megtipizálni? Azt mondta, hogy terhességben ez előfordul. Mennyire higgyek neki? Keressek fel más orvost?
Az illető orvos szülész-nőgyógyász, onkológus. Nagyon félek, hogy nekem és a babámnak valami komoly bajunk lehet.
Válaszát előre is köszönöm!

| HPV, terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A HPV egy magától gyógyuló betegség, 6 hónap múlva nyoma sem lesz, ne féljen. Hallgasson orvosára.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a HPV-ről és a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2011-05-06 00:41:38
| HPV, terhesség

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop