Hüvelyfolyás

Kérdés:  Nagyon régóta (évek óta) hüvelyfolyással küszködök. Ez átlátszó, fehéres, sűrű váladék. Problémámmal már többször voltam nőgyógyásznál, a diagnózis a hüvely heveny gyulladása volt, amire Klion D 100-ast írtak fel. Utána 2-3 héttel a tünetek ismét jelentkeztek, ekkor is felkerestem egy nőgyógyászt, aki egy hüvelykrémet ajánlott (a nevére már nem emlékszem).
A panaszok viszont újra kezdődtek. Ekkor én kipróbáltam vény nélkül kapható készítményeket is, mint a Canesten kombi és a Betadin hüvelykúp - szintén eredménytelenül.
A párom is volt urológusnál a nőgyógyászom javaslatára és neki semmi baja nincs. Ezen kívül a nemi aktusok előtt mikor izgalmi állapotba kerülök szúró fájdalmat érzek a hüvelyembe. Nem túl gyakran, de alhasi szúró fájdalmaim is vannak. Ezekkel a panaszokkal is voltam már vérvételen, hasi ultrahangon, nőgyógyásznál, gasztroenterológián, de minden eredményem negatív.
Ami a legjobban zavar és a legkellemetlenebb az a folyás, amivel már nagyon régóta küszködök. Most vagyok 20 éves. Panaszaim mögött komoly dolog is állhat? Legjobban a meddőségtől tartok.
1 éve egy ultrahangon vesecisztákat találtak nálam. Amit rendszeresen ellenőriztek is. Nem tudom, ez mennyire függhet össze az alhasi és hüvelyi szúrásokkal (bár nem hinném, hogy ez az oka).
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Tenyésztés történt? Ezt kellene ismételten végezni a teljes gyógyulásért.
Ezen kívül bizonyos higiénés szabályokat be kell tartani.
A veseciszta nem okoz fájdalmat, de sajnos súlyosbodhat, ezért javaslom, amint van alkalmas partnere, mielőbb szüljön, ne 30 felett, mint ma divat.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-05-11 00:03:32
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop