Terhesség - Nyitott méhszáj

Kérdés:  1 hete voltam a 20 hetes genetikai ultrahangon, ahol a doktornő elmondta, hogy kinyílt a belső méhszáj. A leletemre egész pontosan ezt írta: "belső méhszáj 5,8 mm-re nyitott, 15 mm hosszan."
Átküldött az ambulanciára is még akkor, ahol a vizsgáló doktorúr pedig cx: 2000-es értéket írt a papíromra. Azóta napi 2x2 MagneB6-ot szedek, egyébként nem voltak görcseim, nem is véreztem, a babát pedig érzem mozogni.
Mennyire nagy a baj? Teljes ágynyugalom szükséges, vagy egyelőre csak az emelgetést és nehéz fizikai munkát mellőzem? Ilyen esetben nemi életet mennyire szabad élni?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, nyitott méhszáj
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(májusi)   InforMed

Válasz:  Ön is tudja, ezt neten át nem tudom eldönteni, orvosával beszélje meg, aki vizsgálta.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség - rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2011-05-24 16:37:52
| terhesség, nyitott méhszáj

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop