Méhen belüli és kívüli terhesség egyszerre

Kérdés:  Március 14-én volt a menstruációm utoljára és most négy héttel ezelőtt voltam ultrahangos vizsgálaton és ott az orvos 4-5 hetes terhességet diagnosztizált, de normálisan 8-9 hetes kellett volna, legyen, úgyhogy azt mondta, vagy elhalt terhesség, vagy később estem teherbe (kb. április elején), de egy hét múlva meg tudja mondani, mivel ha élő addig kell nöjjön akkorát, hogy látványos legyen.
Vissza is mentem, de egy hét múlva nem látott már semmit, tehát azt mondta, bekell feküdnöm és művi úton befejezik a terhességet, de azt is mondta, hogyha előtte nem látott volna semmit, akkor felmerülne a méhen kívüli gyanúja, de már olyan is előfordult, hogy méhen belüli meg kívüli egyszerre.
Befejezték a terhességet és a szövettani vizsgálatot visszavittem egy másik orvosnak, és ő azt mondta, hogy nem megnyugtató, tehát csináljak még egy tesztet, és ha pozitív, akkor valószínű, hogy méhen kívüli terhességem van.
Az abortusz után még mindig vérzek, nem nagyon, de nem tudom, hogy meddig a normális? Izgulok, mert nem értek semmit az egészből, hogy akkor most mi is van? Mert semmi terhességre utaló jelek, olyan hogy hányinger vagy mellfeszülés nincs. A melleim meg voltak feszülve és a hasam is nagyon ki volt telve, de abortusz után meglazult. Mi a teendő?

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Menjen vissza orvosához, mert valóban lehetséges ún. szimultán terhesség, de ez laborvizsgálattal kizárható.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2011-06-20 23:37:34
| terhesség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop