Fogamzásgátlás

Kérdés:  35 éves nő vagyok. Gyermekeim születése előtt hormonális fogamzásgátló tablettával védekeztem. Sajnos ettől a menstruációm alatt elviselhetetlen, több napig tartó migrénem volt, és csökkent a szexuális érdeklődésem is.
A gyerekek születése után Goldlily spirált tetettem fel. A spirállal iszonyú erős menstruációm volt, 1-2 napig nagyon erősen véreztem. A nőgyógyászom azt mondta, spirál mellett ez normális. Természetgyógyász ajánlotta, hogy a menzesz előtt 6-8 nappal igyak napi 2 csésze pásztortáska-teát, mert az vérzéscsillapító, és görcsoldó is.
Pár hónapja így teszek, és azóta normál a menstruációm mennyisége. Viszont gondolkodom rajta, hogy ha spirált kell majd cserélnem, talán hormonálisra váltanék.
A nőgyógyászom szerint, ugyanazt a célt szolgálja, mint a normál spirál, csak jóval drágább. Azt olvastam, hogy a menzesz szinte teljesen meg is szűnhet a Mirena használata mellett. Nem káros ez? Végül is az a természet rendje, hogy a nő menstruáljon havonta. Önnek mi a véleménye erről, és a Mirenáról?
Köszönöm előre is válaszát!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(júniusi)   InforMed

Válasz:  Az, hogy drága, de rossz. Nagyon sok panasz van rá.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az injekcióról írottakat. (És gondolkodjon el rajta....)
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2011-07-01 14:40:22
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop