Hüvelyégés - Hogyan kezeljem?

Kérdés:  34 éves nő vagyok, időnként vissza-visszatérő problémám van. Most már többször van, mint nincs. A problémám a következő: a párommal való együttlétekkor iszonyúan ég a hüvelyem, holott nem száraz (sosem volt hüvelyszárazságom), nincs folyásom, viszketésem, gombás fertőzésem. Tudok különbséget tenni ezek között. Teljesen jól vagyok mindaddig, amíg nincs együttlét.
Próbáltam kenőcsöket (Canesten, Betadine, Neogranormon), de hiába, ugyanúgy ég közben, és utána. Már-már félek az együttlétektől.
Nem szeretném, ha a szexuális életem gyötrelmes és fájdalmas legyen. Fogamzásgátló gyógyszert viszont szedek (Gracialt), úgy hallottam, illetve olvastam, hogy ezek a szerek is okozhatnak problémákat (pl. gombás fertőzést), de nálam nem ez van.
Kérem, ha van erre valami gyógymód, ami megszünteti eme problémát, megköszönöm, ha válaszában megírja nekem, mert már nagyon kellemetlen, és szomorú, hogy nekem nem jó.
Maradok tisztelettel!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(júliusi)   InforMed

Válasz:  Tenyésztést kell végezni, és annak alapján kell a hüvelygyulladást kezelni.
Használjanak gumit, az megakadályozza a fertőzés átvitelét. (A tabletta meg a nem kívánt terhesség ellen védi. Ez az ún. kettős védelem.)
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-07-28 20:32:40
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop