Méhnyakon elváltozás - Mi lehet a baj?

Kérdés:  22 éves vagyok. Idén először mentem el nőgyógyászhoz 1 hónapja, általános kivizsgálásra. Az orvos azt mondta, lát valamit a méhnyaknál. Nem rák, ez biztos, azt mondta, de vesz róla mintát.
Az orvosi papírra ezt írta: "Status: A zónákban cervikalkörkörös ecetsav pos hám. VV: R. nagy ut afv ben szab körny.ben" Diagnózis: A méhnyak nem gyulladásos rendellenessége, k.m.n Beavatkozás megnevezése: Vizsgálat ph mérés testnedvekkel Cervix nyák minőségi vizsgálata"
Vissza kellett mennem 1 hónap múlva, ekkor egy másik orvos volt, és meg sem vizsgált, azt mondta, minden rendben. Most 1 hónap múltán olyan tüneteket észleltem, amik aggodalomra adnak okot.
Tüneteim: Néha enyhe viszketés, fájdalmas, égő érzés vizeletürítésnél, a napokban pedig pecsételő vérzést észleltem (ez egyszeri alkalom volt).
Nagyon megijedtem, főleg mikor a neten is elkezdtem olvasni a betegségek következményeit. Nőgyógyászhoz nem akartam menni, hiszen már voltam 1 hónapja és nem találtak semmit.
Szeretném, ha válaszával segítene nekem!
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Önnek hüvelygyulladása van. (Ez okozza a méhszájelváltozást is.) Mielőbb menjen el kezelésre, házilag nem tud segíteni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-09-12 04:25:59
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop