Hüvelygomba antibiotikumos kezelés miatt

Kérdés:  Egy hónapja TBC gyanújával a tüdőgyógyász antibiotikumos kezelést rendelt el. Teljesen nem biztosak, de az eddigi köpeteredményeim ezt támasztják alá, véglegeset csak a következő köpet, illetve CT-eredmény megérkezésekor tudnak mondani.
Addig is a gyógyszereket szednem kell, aminek egy kellemetlen mellékhatása jött elő, hüvelygombás lettem. Úgy tudom, hogy tartós antibiotikumos kezelés alatt a hüvelykúp hatástalan, könnyedén újból kialakul a gomba, így csak külsőleg alkalmazok kenőcsöt, ami tüneti kezelésre elég.
Igaz, hogy ilyenkor nem hatásos a belső kezelés és megmarad a gomba, vagy használjam nyugodtan, így is kifejti a hatását? Lehet, hogy a TBC kezelés több hónapig is eltarthat, nem kellemes állapot, szeretnék ellene tenni.
Válaszát várom!
Előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A hüvelyfertőzést mindenképpen kezelni kell, mert méhszájseb fog kialakulni. Tenyésztést kell végezni, az megszabja a kezelés módját.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-09-12 04:25:59
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop