Terhesen ennyi fajdalom?

Kérdés:  Írországból írok és a kétségbeesés határán állok. 25 hetes kismama vagyok, 2. babámat várom. Első terhesség problémamentes volt, kislányom 35 hétre született. Ez a mostani terhességem érdekesen kezdődött, még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, de nagyon erős szeméremtesti fájdalmaim voltak, illetve fájt a hüvelyem. Nagyon korán pozitív tesztem volt, nem várt menzesz előtt már 5 nappal.
El is rohantam nőgyógyászhoz, mert féltem, a fájdalmak méhen kívüli terhesség miatt vannak. Első ultrahangon, ami 4 hetesen lehetett, nem volt egyértelmű a terhesség, a hasüregben viszont szabad folyadék volt látható (nem tudom mennyi), így 3 nap múlva újra ultrahang volt, aztán bent kellett maradnom a kórházban, mert az orvosok bizonytalanok voltak.
A fájdalmaim maradtak, azt mondták vizeletfertőzésem van, mert vér és genny volt benne, de baktérium végül nem tenyészett ki.
3 nap után a fájdalmakkal kiengedtek, de már tudtam, hogy méhen belül van a magzat. Kaptam antibiotikumot 1 hétig, de utána sem lett jobb a helyzet, csak a 6. hét után kicsit enyhült ez a szeméremtesti, hüvelyi fájdalom.
Mindez nem itt Írországban volt, hanem otthon. Otthon még hetes ultrahangon voltam, ott újra említettem a panaszomat, de azt mondták, a terhességtől van. Nem nyugodtam bele, közben visszajöttünk Írországba. Közben lett egy sárga folyásom, megnézettem, Gramm pozitív coccus volt, kikezeltek Dalacin hüvelykrémmel. A rákszűrésem P3-as lett, annyit mondtak, 6 hónap múlva ismétlés, ez augusztusban volt.
18. hétig csak a szeméremtestem, hüvelyem fájt (ez csak néha, és szúró fájdalom volt benne), de ezek már jóval enyhébbek voltak, mint 4-6 hetesen. Aztán a 19. hét után kezdett a hasam is fájni.
A családorvosom vérképet nézett, a CRP 15,5 volt, és mivel állandó fájdalmaim voltak, adott antibiotikumot, 1 hétig szedtem, Amoxicilin volt. Persze utána sem lett jobb.
19 hetesen és 22 hetesen jobban fájt a hasam, és kisebb vérzés is volt, 1-1 éjszakát kórházban voltam, a méhszáj, baba rendben volt (1 ujjbegynyire nyitva vagyok és a méhnyak hossza picit rövid 2,5 cm, de azt mondtak, ez jó).
Most a hétvégén megint jobban fájt a hasam és a derekam, a lábamba is lesugárzott, bementünk a kórházba. Méhszáj változatlan, ugyanazok az értékek, baba jól van. Közben kiderült, se magnézium, se gyógyszer, se szülésvisszatartás nincs itt.
Mostanra már az alhasi fájdalmam állandó, csak éjszaka szűnik meg pár órára, de reggel kezdődik elölről, így napi 19 órát fáj. Egész lent az alhasam, néha kétfelől, néha egész átlósan egy csíkban. Többnyire szúró, húzó, feszítő érzés, de nem mondhatnám enyhének, ahogy telik a nap egyre rosszabb.
Ehhez társul derékfájdalom, illetve néha a lábaimba is lesugárzik a fájdalom. A szeméremtest fájdalom már egyre ritkább, hüvelyemben néha érzek szúró fájdalmat, de ez néha van. Magnézium, fekvés hatására nem jobb, legalábbis napközben semmi sem segít. Vizelet, hüvelyváladék tenyésztés negatív, mindkettő nemrég volt nézve.
A hetek telnek, a fájdalom egyre rosszabb, én meg egyre elkeseredettebb vagyok. Ha tudnám, hogy tényleg csak a terhesség miatt van, kicsit megnyugodnék, de így marad az aggódás is.
Létezik, hogy ez a terhességgel párhuzamosan lett egy kismedencei gyulladásom? Ha így van, nem kellett volna már vetélés bekövetkezzen? Ilyen gyulladás mellett ki lehet húzni a terhességet, úgy, hogy már nem lesz semmi baj, gondolok koraszülésre? Mert ugye már koraszülés lenne. Vagy tényleg fogadjam el, hogy a terhességtől van? Lehet már 4-6 hetesen erős szeméremtesti fájdalom a terhességtől?
Segítségét, válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó 25 hetes kismama.

| terhesség, szövődmény, koraszülés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2011 ;16(decemberi)   InforMed

Válasz:  Bennem felmerül a szimfizeolízis lehetősége. (Ha a hólyagja rendben van, és nem koraszülés előszelét érzi. Ezt neten át nyilván nem tudom megítélni.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a szimfizeolizisről írottakat.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánok:
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Szülési szövődmények rovatban olvashatók.

2012-01-02 09:11:15
| terhesség, szövődmény, koraszülés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop