Terhesség esélye - 25 éves nő

Kérdés:  Örülök, hogy rátaláltam önre! Nagyon aggódom most, mondhatni, hogy minden percem ez köti le. Erre gondolok mindig sajnos.
Szedtem fogamzásgátlót, több mint 6 évig, majd abbahagytam pár hete. Mert váltani szeretnék. Azonban aktus közben a gumi lecsúszott a barátom nemi szervéről, a gumi is bennem maradt egy kicsit, azonban a spermája is belém került. Tehát a védekezés elmaradt!
Félek, hogy terhes lettem, hogy babám lesz, pedig még egyáltalán nem szeretnék kisbabát! Egyáltalán nem! Most még nagyon nem!
Mit tegyek doktor úr, hogy megnyugodjak? Vegyek megszakítós gyógyszert (kell az mindenképp?)? Vagy a gyógyszer hatása még bennem van?
Kérem, nyugtasson meg, mert NAGYON aggódom!
Várom megtisztelő válaszát és további szép napot Önnek!

| fogamzásgátló
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(februári)   InforMed

Válasz:  A tablettát hosszabb szünet nélkül lehet szedni egyfolytában 10-15 évig.
72 órán belül be kellene vennie az alkalmi tablettát, és utána - remélhetőleg megússza - folytassa a rendes tabletta szedését.
Ha szerencséje van, még nem tért vissza a fogamzóképessége, de ez bizonytalan. Ha kimarad a vérzése, 10 nap után menjen el vizsgálatra.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-02-26 02:36:15
| fogamzásgátló

Web Design & Development Prowebshop