Ciphin és a terhesség

Kérdés:  Férjemmel egy ideje terveztük a második babánkat. Február 17-22 között volt esedékes az ovulációm, utolsó próbálkozásunk 18-án volt, de másnapra éreztem, hogy valami nincs rendben velem. Vesetájékon szúró fájdalmat éreztem, és elkezdett csípni a vizeletem.
Mindjárt veseteákat ittam, de mivel nem javult az állapotom, február 22-én elmentem a nőgyógyászomhoz. Erős antibiotikumot írt fel, pedig megemlítettem a próbálkozásainkat - Ciphin 500-as 12 óránként.
A múlthéten késett a menstruációm, elvégeztem egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Tegnap elmentem újra nőgyógyászhoz, aki megállapította az 5 hetes terhességet, de mindjárt mondta, hogy a beszedett antibiotikum miatt abortuszt javasol, mivel fejlődési rendellenességet okoz a babánál.
Nem tudom, mit tegyek, mennyi az esélyünk egy egészséges babára?
Válaszát előre is köszönöm!

| terhesség, gyógyszer, magzati fejlődési rendellenesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(márciusi)   InforMed

Válasz:  Tudtommal nem emeli a fejlődési rendellenesség kockázatot. Több ilyen esetet láttam, soha sem volt rendellenessége a babának.
Egyébként a 12 és a 18. héten történik ultrahangos fejlődési rendellenesség ellenőrzés minden babánál, de sok helyen elérhető egy nagyon precíz vérvizsgálat is. Én megtartanám....
Az abortusznak viszont biztosan 20 % a kockázata. 8 % korai, 12 % késői szövődmény szokott előfordulni.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2012-03-28 07:55:34
| terhesség, gyógyszer, magzati fejlődési rendellenesség