Nemi betegség

Kérdés:  Múlt nyáron kezdődött a probléma, mikor párom nemi szervén apró, piros hólyagok, pöttyök jöttek ki. Védekezés nélkül majdnem minden aktus után kiújult. Sajnos elég soká fordultam orvoshoz, mivel rajtam különösebb tünet nem volt, néha esetleg kis viszketés vagy folyás, de nem vészes. Ő Canestennel kenegette.
Decemberben végre elszántam magam és elmentem orvoshoz. A keneteredményem normális lett - P1 negatív. Szemrevételezés alapján az orvos egy kis gombát, ill. gyulladást látott, írt is fel rá Dermycet 1-1 szemet kellett nekem és páromnak is bevenni.
Egy hónapig jó is volt, semmi nem jött elő. Majd utána ismét kijött a páromon. Ekkor fordult ő urológushoz, aki enyhe prosztatagyulladást állapított meg, írt fel neki antibiotikumot meg kenőcsöt (Pimafucort). A kenőcstől teljesen lemaródott a hám a nemi szervéről. Ekkor fordultunk mindketten STD vizsgálatra, ahol gombatenyésztést végeztek. Megjött az eredmény és mindkettőnké negatív.
A tenyésztés ideje alatt voltunk védekezés nélkül együtt és már nem jön ki rajta semmi. Sőt, mindenféle kezelés nélkül eltűnt a nemi szervéről a kiütés. Nem értem akkor mi okozhatta? Baktérium? De ha meg az, akkor most miért nem jelentkezik? Én a tenyésztés idő alatt használtam jódos, ill. tejsavas irrigálást, utána helyreállító tejsavas hüvelykapszulát, néha ittam grapefruit cseppeket. Egy hónapja szedem a Stodette fogamzásgátlót, de két napja úgy érzem, mintha kicsit égne és viszketne a hüvelyem, ez mitől lehet? Ismét előjön valami, vagy a gyógyszer miatt lehet? Érdemes lenne tenyésztést végezni baktériumra is? Ön szerint, mi okozhatta a tüneteket?
Elnézést a hosszú levélért!
Köszönöm válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Nem a tabletta okozza, hanem fertőzés. Baktérium és gombatenyésztést kell végezni mielőbb, és aszerint kezelni.
Néhány szabályt be kell tartani: ezekről olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2012-04-20 06:01:47
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás

Web Design & Development Prowebshop