Fogamzásgátlás - Diane 35 vagy Minerva

Kérdés:  A Diane 35 és a Minerva tabletták közül Ön melyik szedését javasolná fogamzásgátlás céljából? PCOS/IR betegeknek még melyik tabletta javasolt?
Korábban már szedtem Diane 35-öt pár évig, majd a nőgyógyászom rábeszélt, hogy térjek át a Dienellére, merthogy a Diane 35 már elavult. A Dianelle nem vált be (libidócsökkenés miatt), és most nem tudom, hogy visszatérjek-e a Dianére, vagy próbáljam ki a Minervát, vagy esetleg egy teljesen más összetételű fogamzásgátlót?
Tudom, hogy a két tabletta hatóanyagában elvileg ugyanaz, azonban eltérő tapasztalatokat olvastam róla fórumokon, továbbá árban is eltérés van köztük. Azt sem tudom, hogy ezeket a tablettákat hány évig szabad szedni?
6 éve diagnosztizálták nálam a PCOS-t és az inzulinrezisztenciát. Jelenleg tünetmentes vagyok, mert 30 kg-ot lefogytam (most 70 kg vagyok), illetve folyamatosan Merckformint szedek (2x850 mg). Azt sem szeretném, hogy egy új fogamzásgátló miatt visszajöjjenek a korábbi tüneteim (szőrösödés, túlsúly stb.).
Véleményét előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Én a betegeimnek kis hormontartalmú készítményeket szoktam ilyen esetben is írni.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat. Ott kommentelők név szerint is dicsérik az egyiket.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Elnézést a késői válaszért, de nem voltam itthon, most érkeztem haza egy útról.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-04-30 07:44:42
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop