Elhúzódó vérzés, csavaró jellegű fájdalom - Mi lehet a problémám?

Kérdés:  A fájdalmaim 1 hónapja kezdődtek. Először a köldököm körül, majd mindkét oldalamon éreztem a szorítós fájásokat, végül az egész alhasamban. Mindez hasmenéssel kísérve. Sebészet minimális folyadékot észlelt a hasi ultrahangon (háziorvos Normixot és Normaflort írt elő), nőgyógyász folyást, gyulladást - erre kaptam Kliont és kúpot. 3-4 kúp után nyálkás vérzés, így abbahagytam.
15-én (időben) megjött a menzeszem, fájdalmak is eltűntek. 27-én azonban újra előjöttek, de most már erősebben. Előkerült a Klion (04. 01.), rá 2 napra nyálkás vér, 3 nap múlva (04. 04.) már olyan erős, hogy napi 1 betét nem elegendő. A mai napig (5. nap után) is jelentős (orvosilag menzesznyi) vérzésem van, végbélig megcsavaró fájdalmakkal. Tegnap újabb hasi ultrahangon voltam - bélgyulladás: a problémáim nem sebészeti eredetűek (talán a gasztroent. majd segít).
Ma a vérzés miatt hüvelyi ultrahang nem jött össze a nőgyógyászai ultrahangon, hasi itt is oké. Nincs méhen kívüli terhességem stb. Itt sincs semmi gond. Elvileg szinte egészséges vagyok, de akkor mi lehet ez a több mint 1 hete tartó vérzés? Ezek a csavaró és terjedő fájdalmak? Lassan már menni sem tudok, nemhogy dolgozni (hajolni, állni). Milyen szakemberhez forduljak? Nem szeretném, ha a boncolásomon jönnének rá a dolgokra!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, alhasi fájdalom, elhúzódó vérzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Még a boncolás előtt sürgősen menjen ismét nőgyógyászhoz, a bő vérzést azonnal meg kell szüntetni!
A hasi fájdalom - ha nem a vérzéssel egy időben van - könnyen lehet bél eredetű, azt csak gasztroenterológus tudja kivizsgálni és kezelni.
Lehet, hogy hüvelygyulladása van. Tenyésztést kellene végezni, az megadja a kezelés módját.
Olvassa el honlapomon a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek. (www.drpetroczi.hu)
Elnézést a késői válaszért, de nem voltam itthon, most érkeztem haza egy útról.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2012-04-30 07:44:42
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, alhasi fájdalom, elhúzódó vérzés

Web Design & Development Prowebshop