Azalia gyógyszer szedése vagy klimax?

Kérdés:  43 éves vagyok, fél éve van ovulációs vérzésem. Eleinte nagyon kevés, de ebben a hónapban már 9 napja tart. Mennyisége ugyan minimális és nem mindennapos. Menstruációm normálisnak mondható (de előtte 1-2 napig van barnás vérezgetésem) 25-27 napra jön meg.
1999-ben volt egy méhen kívüli terhességem jobb oldali salpyngectomia.
Márciusban voltam kivizsgáláson, ahol megállapították, hogy a méhem nagyobb a normálisnál 57x82 mm, inhomogén méhfal, jo ováriumban 23x32, b.o. ováriumban 32x28 mm-es folyadékot tart mióma, az ováriumokban fokozott vasc. nem látható.
Vettek le kenetet - Gonorrhoea, Soor, Trichomonas: negatív - tisztasági fok: III-as, rákszűrés eredménye: P/2-es.
Ezek ismeretében a nőgyógyász Azalia nevű fogamzásgátlót írt fel nekem, hogy majd ez talán rendezi az ovulációs vérzésem.
Lehet ezt a gyógyszert szedni a miómáim mellett? Aggódnom kell a fenti leletekkel kapcsolatban? Nem lehet, hogy ezek a vérzési rendellenességek már a klimax előjelei lehetnek nálam?
Várom mielőbbi megnyugtató válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(májusi)   InforMed

Válasz:  Az Azalia mellett (amíg szedi) teljesen kimarad a vérzés. Így megszűnik a vérezgetés is.
Ezt más úton is el lehet érni. A miómás méh okozza ezt a panaszt, tehát, ha nem sikerül, sajnos ki kell venni a méhét.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Menstruációs rendellenességek rovatban olvashatók.

2012-06-03 08:15:11
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés