Fogamzásgátló, trombózis hajlam

Kérdés:  26 éves vagyok, bizonyított trombózishajlamom van. Még soha nem szedtem tablettát, viszont a mostani korszerű készítményeket állítólag már trombózishajlam mellett is szedhetőek.
Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy valóban így van-e? Számomra is lehetséges a tablettás védekezés? Bevallom, lelkileg könnyebb lenne az élet, ha nem kellene minden hónapban idegeskednem az óvszer mellett.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(májusi)   InforMed

Válasz:  A bizonyított alatt a laboratóriumi kivizsgálást érti? Ha ott találtak eltérést az alvadási kivizsgálásnál, akkor valóban nem javasolt a kétkomponensű tabletta. (És sajnos majd a babavárás alatt is kezelni kell Önt, mert ott nagyon magas hormonszintek alakulnak ki.)
Ez esetben az injekció az ideális az Ön számára. Az alvadási zavar esetén is biztonságos.
Jó lenne - ha van stabil partnere - mielőbb szülnie, mert az életkorral nő a kockázat.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettánál, az injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-06-06 07:41:25
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés