Fogamzásgátlás abbahagyása - Védettség meddig tart?

Kérdés:  A NuvaRing hüvelygyűrűt szeretném kipróbálni, vagyis csak egyet szeretnék elhasználni. Ha a 3 hét után kiveszem, utána meddig vagyok még védett?
Igazából azért érdekelne, mert persze utána is védekeznék mással, ami nem hormontartalmú, csak hogyha abbahagyom, akkor utána lehet baj azért, mert nem folytatom az alkalmazását?
A másik a Novynette tabletta lenne, ezt is bármikor abbahagyhatom? Vagy, ha nem szedtem végig egy levéllel, akkor, ha pl. abbahagyása előtt 2 héttel volt egy aktus, akkor azért mert abbahagytam, történhet baj? Vagy csak onnantól nem véd, ahogy nem szedem tovább? És onnantól kell csak mást alkalmazni?
Bármelyiket is próbálnám ki, ha a menstruációm első napjától kezdem használni, már onnantól védelmet ad, igaz?
A választ előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2012 ;17(júniusi)   InforMed

Válasz:  A tabletta és a gyűrű biztosan a használat alatt + utána 7-10 napig véd. Hogy ezután mikor áll vissza a peteérés az egyéni.
Viszont: a tudomány mai állása szerint a peteérés hormonális megakadályozása (álterhesség létrehozása) messze a legbiztosabb védekezési mód, amivel a nő megelőzheti a nemkívánatos terhességet és a súlyos következményekkel járó (bármilyen módszerrel végzett) abortuszt.
A gyűrű mellett gyakori a folyás, szerintem maradjon a tablettánál, vagy inkább válassza az injekciót.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról és az injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2012-06-06 07:41:26
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés